Damir Roje

Damir Roje

Biography

Prim. dr. sc. Damir Roje je specijalist ginekologije i porodništva te subspecijalist fetalne medicine i opstetricije. Zaposlen je u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Split kao pročelnik Zavoda za perinatologiju, i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu gdje obnaša dužnost zamjenika pročelnika Katedre za ginekologiju i porodništvo.

Sudjelovao je i bio voditelj nekoliko domaćih skupova iz područja perinatologije. Autor je sedam poglavlja u knjigama, od čega su pet sveučilišni udžbenici. Objavio je preko 50 radova, koji su ukupno citirani više od 220 puta. Na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i tečajevima održao je brojna pozvana izlaganja. Istraživač je na dva znanstvena projekta.

Član je Edukacijskog odbora Svjetske udruge perinatalne medicine. Dobitnik je Povelje Hrvatskog liječničkog zbora za 2015. godinu. Dva je puta dobio priznanje za najkvalitetnije izvođenje nastave u kategoriji svih nastavnika na Medicinskom fakultetu u Splitu po ocjeni studentske ankete. Glavna područja stručnog, znanstvenog i istraživačkog interesa su mu: fetalni rast, posteljica, metabolizam trudnice i fetusa, ultrazvučna, i prenatalna dijagnostika.